Çnjohja e Kosovës nga Togo, Hoti: A kemi politikë të jashtme apo jo?


Shefi i diplomacisë së Togos, Robert Dussey, gjatë një deklarate të fundit ka thënë se tërheqja e njohjes për Kosovën është “përfundimtare”.

Lidhur me këtë ka reaguar ish-kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, raporton Indeksonline.

Ai ka disa pyetje drejtuar krerëve të shtetit për këtë rast.

“1. A është kontaktuar Qeveria e Togos gjatë këtyre dy viteve nga Presidentja, Kryeministri e Kryediplomatja për të ngritur nivelin e bashkëpunimit diplomatik?

2. A kanë qenë në dijeni për këtë veprim të Togas dhe çfarë kanë bërë për ta parandaluar?

3. Cili është niveli i koordinimit me aleatët kryesorë për të parandaluar tërheqjet e njohjeve dhe për të siguruar njohje të reja?

4. A kemi politikë të jashtme apo jo?”, shkruan Hoti.