Drejtohej nga një SHQIPTAR! “Shk atër rohet” ba nda kri minale në Rumani


Një grup i shpërndarjes së kok ainës dhe her oinës, i drejtuar nga një shqiptar, është go ditur në Rumani.

Tetë personakanë rënë në pra ngat e autoriteteve rumune, pasi u ka pën duke futur një ngarkesë prej 12 kilogramësh kok ainë dhe he roinë në kufi. Për të transportuar dro gën, anëtarët e grupit kri minal, përdornin makina të regjistruara në emër të disa të moshuarve.

Sipas mediave vendase, shqiptari qëshpërndante dro gëra të fo rta të ardhura nga Shqipëria dhe Holanda, drejtonte dhe tra fikun e dro gës drejt Italisë dhe Spanjës. Lë nda nar kotike fshihej në kroskotin e makinës, nën sedilje ose në zonën e frenave të dorës.

Autoritetet rapo rtojnë se vetëm një kilogramë i dro gërave të fo rta, mund të kushtonte deri në 100 mijë euro.