Hollywood bën film për Haklajt e Tropojës, dalin detajet e para të projektit 32 mln dollarë


Hstoria e familjes Haklaj, e njohur tashmë në të gjithë Shqipërinë do të kthehet në një film Hollywood.
Filmi me titull “Haklaj” do të jetë me 4 seri dhe do të flasë për shqiptarët e viteve 1990-2000 dhe v r.a sj et dhe kr.im et e ndodhura në këtë familje. Protagonist do të jetë Fatmir Haklaj dhe familjen e tij, ku rolin e tij do ta luajë një doktor shqiptar, i quajtur Jurgen Malaj.

Projekti-film është ideuar dhe organizuar nga një regjisor suedezo-amerikan, si dhe nga një regjisor shqiptar i Kosovës. Në këtë film do të marrin pjesë aktorë të shumtë shqiptarë, të cilët do të jenë nga disa treva shqiptare.

Buxheti fillestar i filmit është një shumë prej 32 milionë dollarë amerikanë të mbledhur në formën e donacioneve nga individë dhe biznese me influencë. Ndërkohë në këto katër seri pritet të tregohet realiteti i hidhur shqiptar i atyre viteve, lu.ft ën e përg.ja ksh me për hak.mar rje ndërmjet fiseve shqiptare të nxitur e nga politika.