Lajm historik për shqiptarët, Biden nuk po e refuzon Erdoganin, Ata dy po e bëjnë këtë gjë madhështore për Kosovën


Akademiku gjerman: Biden nuk do të refuzojë Erdoganin do të lobojnë bashkë për pavarësinë e Kosovës.Biden nuk do të refuzojë ofertën e Erdoganit që së bashku të lobojnë që sa më shumë shtete të pranojnë Kosovën ka thënë akademiku i pavarur gjermane Franc – Lotar Altman duke shtuar se mbetet të shihet sa mundet të kontribuojë Erdogan në këtë çështje shkruan “Danas”.Altman kështu ka komentuar për “Danas” deklaratën e presidentit turk Recep Tayyip Erdogan se do përpiqet që sa më shumë shtete në botë të pranojnë Kosovën si dhe gjatë seancës së Asamblesë së Përgjithshme të O KB-së do të i propozojë presidentit të Sh BA-ve Jo e Bi den që të punojnë së bashku rreth kësaj çështje.Sipas tij Erdogan është “politikan që thjeshtë nuk mund ta kuptoni seriozisht”.

„Ai flet sot diçka e diçka tjetër nesër. Kosova është komb is lam dhe në parim Erdogan po ashtu mbështet bashkësinë boshn jake-is lame në BeH. Natyrisht një deklaratë e tillë mund të i bëjë dëm raportit të tij me Vuçiqi por është interesant pse pikërisht në këtë moment ai vendosi të flas për një temë të tillë“ përfundoi akademiku gjerman.

“Erdogan është politikan i madh realisht edhe Turqia është fuqi e madhe. Do të përpiqem të bisedojë me të deri me 1 shtator sipas marrëveshjes së Uashingtonit të dy palët duhet të përmbahen mos të lobojnë për njohje apo çnjohje” tha Vuçiqi sot i pyetur të komentojë deklaratën e presidentit turk.