Mimoza Kusari i përgjigjet Escobarit: Asociacioni nuk bëhet pa Qeverinë


Kryetarja e GP të Vetëvendosjes, Mimoza Kusari ka thënë se cështje si Asociacioni nuk mund të bëhen pa institucionet vendimmarrëse të Kosovës.“Asgjë nuk mund të bëhet nga dikush tjetër, në Kosovë janë organet vendimmarrëse, Qeveria, Kuvendi.

Nuk ka mekanizëm tjetër, ka instrumente por në aspektin ligjor dhe të obligueshëm janë këto institucione që përmenda”, ka thënë Kusari.

Kujtojmë se Gabriel Escobar dhe figura të tjera të larta perëndimore, kanë deklaruar së fundmi se ‘nëse Qeveria nuk do ta bëj Asociacionin, kjo mund të bëhet me partnerë të tjerë altnerativë’