Serbët të fríkësuar, po bëhet ‘Shqipëria e Madhe’


Mediat serbe sot kanë vërshuar me lajmin se po bëhet ‘Shqipëria e Madhe’ dhe se shteti i tyre duhet medoemos ta pranoj këtë shtet. Sipas tij, me përkrahjen e SHBA-së dhe disa vendeve të Bashkimit Evropian kjo ҫështje do të shqyrtohet dhe Kosova dhe Shqipëria do të bashkohen vërtetë.

“Fríkësimi i Serbisë nga realizimi i projektit “Shqipëria e Madhe” jo vetëm nga politikanë nga Kosova dhe Metohia, por edhe nga disa vende të huaja, do të jetë një kalim në një nivel të ri presioni ndaj Beogradit për të njohur një shtet, por nuk ka gjasa që Perëndimi të lejojë një ndryshim të tillë të kufijve në këtë rajon dhe të quhet i ashtuquajtur. Kosova dhe Shqipëria bashkohen vërtet”, shkruan media serbe ‘Novosti’.

Sipas tyre, ndryshimi i kufijve në Ballkan konsiderohet si një siguresë e rrezíkshme në vendet kryesore të BE-së, pyetja është nëse vetë BE-ja është e përshtatshme për të vizatuar një “Shqipëri të Madhe”, e cila do të trondiste jo vetëm Serbinë, por edhe vendet e tjera në rajon , dhe pse të përdorësh një strategji të tillë.

Ky reagim i mediave serbe ka ardhur pas deklarimit të liderit të AAK-së, Ramush Haradinaj se do të bëhet ‘Shqipëria e Madhe’. Madje fotografitë e Haradinaj me kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama kanë vërshuar ballinat e mediave serbe.

“Haradinaj dhe Rama nuk po i fshehin planet e tyre”, shkruan ‘Novosti’ në përshkimin e kësaj fotoje.