Si u ndal gjakderdhja në veri e planifikuar nga Aleksandër Vuçiqi? Profesori vjen me detajet e fundit!


Krejt kjo ndodhi pasi grupet kriminale serbe filluan të organizohen dhe të vendosin barrikada, u bllokuan rrugët për qarkullim, e si pasojë e kësaj u mbyllën edhe dy pikat doganore në Jarninje dhe Bënjak.

Këto barrikada nga grupet kriminale serbe u vendosën në ‘sy’ të KFOR-it dhe EULEX-it të cilët nuk reaguan fare.

Madje grupet kriminale përveç kësaj kishin sulmuar Policinë e Kosovës, KFOR-in dhe zyrtarët e EULEX-it.

Përveç kësaj, Serbia kishte bë gati edhe ushtrinë ku e vendosi pranë kufirit të Kosovës, dhe ishin të gatshëm të vendosën në Kosovë.

Megjithatë, hovi serb mori fund, ngase nuk kishin guxim të bënin më shumë sesa manovra brenda Serbisë.

Për tensionimin e situatës në veri, për gazetën “Bota sot”, flet profesori dhe analisti Binak Maxharraj.

Ai pyet se pse pas gjithë asaj që ndodhi veri nuk reagun KFOR-i dhe EULEX-i?

Ai thotë se mandati i KFOR-it është për të siguruar paqen dhe sigurinë në veri dhe gjithë Kosovën.