Tharja e gojës, dhimbja e kokës, hipertensioni, urinimi i shpeshtë… marrja e tepërt e këtij produkti mund t’ju shkaktojë probleme


Ndoshta të gjithë e dimë tashmë se ka shumë kripë në produktet e përpunuara që blejmë që fshihet me mjeshtëri nën emra të ndryshëm në deklaratat me shkronja të imta, ndaj këtu duhet të jeni shumë të kujdesshëm

Reklama
Kripa është e mirë dhe shumë e dobishme për organizmin tonë, mirëpo vetëm nëse e përdorim me masë.

Edhe pse i kushtoni kujdes që të mos e teproni me kripën në ushqim, nëse ju shfaqen një ndër këto pesë sinjale të qarta të cilat i dërgon trupi, është koha e fundit që të ulni marrjen e kripës në mënyrë drastike, dhe të rrisni marrjen e perimeve të freskëta, frutave dhe sigurisht – ujit, transmeton Telegrafi.

stockphoto

1. Duart e fryra

Ju nuk keni shtuar asnjë gram peshë dhe jeni qind për qind e sigurt për këtë, por megjithatë nuk mund ta hiqni unazën nga gishti. Kjo ndodh sepse, për shkak të marrjes së tepërt të kripës, trupi e mban ujin më gjatë, kështu që duart dhe këmbët kryesisht fillojnë të fryhen.

2. Gojë e thatë

Etja është një simptomë e njohur e marrjes së tepërt të kripës, por etja e vërtetë në fakt vjen pasi trupi tashmë ka dërguar shumë shenja paralajmëruese se është i dehidratuar. Një prej tyre është sigurisht goja e thatë, pa pështymë të mjaftueshme, që do të thotë se duhet të pini urgjentisht një gotë ujë. Nëse kjo ndodh shpesh, është një shenjë e sigurt se po merrni shumë pak lëngje dhe se po hani shumë ushqim të kripur.

gettyiaages

3. Dhimbje koke

Mund të mos ju ndodhë që koka po ju shpërthen për shkak të ushqimit tepër të kripur, por mendoni përsëri për atë që keni ngrënë më parë. Shumë kripë në trup dhe si ka të bëjë me presionin e lartë të gjakut dhe dhimbjet e kokës, veçanërisht kur mendoni se koka juaj do të shpërthejë. Dhe kjo është arsyeja pse, nëse vuani nga kjo lloj dhimbje koke, përdorni më pak kripë!

4. Shkoni shpesh në tualet

Pirja e shumë ujit mund t’ju bëjë të shkoni më shpesh në tualet, por edhe kripa. Nuk do ta besoni, por është e vërtetë, sepse me një sasi më të madhe kripe, veshkat duhet të punojnë jashtë orarit për ta nxjerrë nga trupi dhe për këtë arsye vazhdimisht do të keni ndjenjën se duhet të shkoni në tualet. urgjentisht.

5. Truri juaj nuk po punon

Për shkak të dehidrimit që ndodh pas konsumimit të një sasie të madhe kripe, truri nuk funksionon më siç duhet. E thjeshtë – ka nevojë për më shumë oksigjen për të funksionuar pa të meta. Njerëzit që marrin shumë kripë e kanë më të vështirë të zgjidhin enigmat, nuk mund të mbajnë mend përgjigjet e duhura, apo edhe disa kujtime.